Légcsatorna tisztítás és fertőtlenítés

Egyes helyeken szükség van a légcsatornák és a klímagépek alaposabb tisztítására és fertőtlenítésére. Ezek a helyek a gyógyszergyárak, kutatóintézetek, kórházak, irodaházak (magánházak) stb. E helyeken sok sterilszűrőt és más típusú szűrőket is használnak, melyek cseréjekor szükséges, sőt hatóságilag előírás a légcsatorna tisztítása, és fertőtlenítése.

A feladat elvégzésére új módszert vezettünk be, belga partnercégünk, a DELTRIAN ajánlásával:
  1. A klímaszekrények megnyitása, a használt szűrők eltávolítása.
  2. Mechanikai tisztítás a rendszer mindkét végén ( porszívózás, egyéb)
  3. Az esetleg berakódott hőcserélők nagynyomású mosása.
  4. Mosó-fertőtlenítő oldat beporlasztása a nyomott és szívott oldalra, a használt sterilszűrők, és a többi szűrők visszahelyezésével. Ennek célja, hogy a feloldott szennyeződéseket a használt szűrő fogja fel. A gépek járatása 1 - 1,5 órán át.
  5. A használt sterilszűrők és a többi típusú szűrők újbóli kiszerelése, a szűrőház kimosása hidegsterilizálóval, majd az új szűrők behelyezése, az elszívó szekrények kimosása, a rácsok tisztítása visszahelyezése.
  6. Ami új a mi rendszerünkben, az a most következő oxidációs fertőtlenítés mindkét oldalról beporlasztva, majd a gépek legalább 2 órás járatása.
  7. Redukciós hidegsterilizáló szer beporlasztása mindkét oldalról, a gépek 12 órás járatása.
  8. A hidegfelületek (csempe, padló, ablakok) lemosása sterilizálószerrel.
  9. Másnap a befúvóktól vett levegő minták leoltása.
Ahol a mai EU előírásoknak megfelelően járnak el, ott minden szűrőcserénél megejtenek egy ilyen oxidációs típusú beporlasztást a klímagépházba. Azért ezt a szert ajánljuk, mert nem káros sem emberre, sem állatra. Különösen hatásos a Legionella és az Aspergillus-Flavus baktériumra, és gombákra. Ezek a mikroorganizmusok okozzák a légkondicionált épületekben a legsúlyosabb légzőszervi megbetegedéseket. Cégünk házhoz megy minden szűrőcserénél, és elvégzi az ultrahanggal való beporlasztását ennek a fertőtlenítőszernek. Rendszeres alkalmazása az összes vírust, baktériumot, gombát, algát elpusztítja a légcsatornákban.

Magyarországon általános a ritkán takarított légcsatorna, a fertőtlenítés pedig egyáltalán nem szokásos. Viszont a tulajdonosok és a klímaüzemeltetők felelőssége az alkalmazottak, és az ott dolgozók egészsége.

Ha bármilyen kérdésük, kérésük merülne fel, kérjük forduljanak hozzánk bizalommal, kiszállásunk és a felmérés, árajánlat megadása díjtalan.

IZOFILT Kft. Telefon: (1) 278-2682
Légszűrőgyártás, klímatechnika Fax: (1) 278-2684
Mobil: 30/9212-099
Cégtörténet
Légcsatorna tisztítás
Vizsgálati módszerek
Szűrő alapanyagok
Panel v. síkszűrők
Zsákos szűrők
Fém szűrők
Kompakt filterek
Üvegszálas szűrők
Steril szűrők
Szűrőpaplanok adatai
Szolgáltatásaink
Elérhetőség